Széchenyi 2020

Termelői piac kialakítása és közétkeztetés fejlesztése

Pályázati felhívás neve: Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése
Pályázati felhívás kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.3-17
Kedvezményezett: Szentantalfa Község Önkormányzata
Projekt címe: Termelői piac kialakítása és közétkeztetés fejlesztése
Projekt azonosítója: 1860202722
Projekt megvalósításának időszaka: 2018.07.12. – 2019.07.31.
Támogatás összege: 22 743 304 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 85 %

Projekt célja

Projektünk két célterület vonatkozásában valósít meg fejlesztést. Helyi termelői piac létrehozásávala mikro-térségben tevékenykedő termelők piacra jutásának elősegítése a cél, mely régi igény kielégítése egyúttal.A piac értékesítési lehetőséget nyújt, mellyel a helyi gazdaság fejlesztése valósul meg;ezen kívül aminőségi élelmiszerek fogyasztókhoz való minél egyszerűbb eljuttatásával az egészségmegőrzést, az életminőség javítását támogatja.A közkonyha fejlesztése esetében a projektcélkitűzése a konyhai tevékenység hatékonyságának javítása, a modernizáció, továbbá a környezetterhelés csökkentése.

Projekt bemutatása

Piac
A fejlesztés keretében helyi termelői piac kialakítása történik Szentantalfán, a faluházhoz tartozó területen. A fejlesztés megvalósítását követően a 288m2 térkövezett alapterületen két sorban 5-5 db fából készült árusító asztalelhelyezésével fog működni a helyi termelői piac. Az árusító asztalok tárolásárafaház kerül beszerzésre. A piactér megvilágítását napelemes lámpatestek fogják biztosítani, az árnyékolás napvitorla kifeszítésével valósul meg.

Konyha
A projekt keretében a jelenlegi, elavult nagykonyhai gépek cseréje valósul meg a Szentantalfán működő, több települést és igényt kiszolgáló közétkeztetést biztosító óvodai konyhában. Beszerzésre kerül több hiányzó, valamint korszerűtlen eszköz, gép és lecserélésre kerül a nem megfelelő hatékonysággal működő elszívó, szellőző berendezés.Aberuházás részeként napkollektor rendszerbeépítése történik, amely lehetőséget ad a használati meleg víz előállítás terén a hőtermelő elektromos energia kiváltására, így az energiafelhasználás csökkeni fog.

kormany_banner